lördag 19 juli 2014

2014-07-19 Moppe story







Oj nu blev man sådär nostalgisk................ Oj va jag ville ha en sån hära... Oj oj
Alltså i Dalkarby fanns det en kille då förr, som visste om två moppar på vinden. Han tänkte att om han skruvar lite så kanske han kunde få ihop det. Hans kompisar fick moppar dom och de va ju drömmen de. Hans polare hade just Solifer och Tunturi dom och nån gammal Victoria. Dom träffades och körde runt och hade kul.. Killen fick cykla och hur kul va det och försöka med det.  Och dom va bara där o dammade sej mopparna. Så killen tänkte kanske det skulle funka med lite mek o sånt o få ihop en av dessa hmm. Dom mopparna på vinden hade märket Komar.  Dom hade nog allt som kanske kunde funka. Killen försökte fråga via "ombud" sin mamma om det skulle va en ide att. Men nu förefaller det sej så att  "typen" tog mopparna i trunken på sin bil och körde dom till ett fex långt borta i annat land typ.  Fexet tycktes vara bäst att ställa dom i för dom måste man ju spara och det va bättre än att låta killen som mest av allt ville ha en moppe så han killen fick se sej dragen vid näsan en gång till i sitt liv. Han hade ju en damcykel och den fick duga tyckte vel typen. Cykeln fick inte parkeras på gården den var halft ner till Dalkarby träsk. Killen som delade tidning tre kvällar i veckan fick inte så mycket pengar för det så en moppe hade han inte råd med. Killen hade oxo på sin lott att om cykeln gick sönder då... Fick han gå och leda den hem o laga själv med sin egen Bacho 6 tummare och skruvmejsel som fanns i Killens "verkstad" i buskaget ner mot träsket. Farbror Valtonen som hade verkstad i "snickarbyxan huset" hjälpte för en billig penning ibland. Killen önskade sej en moppe... Valtonen kunde hjälpa med delar sade han åt killen....... Motorn var en Sachs eller var det Ouch ? så det fanns möjlighet... Men "typen" körde bort mopparna istället........ Killen fick aldrig en moppe han...... Bilderna ovanför visar att nu kan killen köpa en om han vill och vilken som helst av dom här... En del har "typen" faktist fixat medel för i och med RIP
Men jag var "jävligt" snabb på cykel för de va de man hade, den kräver egen historia typ den.  Riktigt snabb och hade bra tryck i pedalerna. ( Delade tidningen tre dagar på kvällarna i staden )
Karma is the shit men moppe hade inte killen utan en gång snodde killen med sin polare moppe o körde skiten av den på Rönnbergs torg suck..
Vad hände med mopparna då undrar vel man vad va det för öde för dessa två ?Joo i fexet dit dom fördes blev det inbrott och dom vart stulna av oidentifierade typer.Så Karma is the shit. Mopparna hittades aldrig och försvann ur hans "samling".
Cykeln då... Den släpades fram en gammal damcykel ram ur en lada.. Jussi ( En vän till min far ) hjälpte mej med däck och så... Jag renoverade den hela tiden.... Sen..... En different story om cykel kommer ...
Nu googlade jag Komar och hittade ett gäng, så såg dom ut.
Men men ...




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar