onsdag 7 mars 2018

2018-03-07 Finland har mäktiga .....

.... Fiender och vänner...Här först är det 4 juni 1942 som Hitler kommer med en Focke-Wulff Condor till Finland och landar på Imola flygfält och det kunde vart spännande för landningsbanan var lite kort för flyget men Hitlers personliga pilot Hans Baur fixade det.. Tvärnitar så bromsen/däcket i ena landningstället börjar brinna. Tänk om den skulle ha haverarat helt redan 1942 och alla omkommit då redan 1942... Hmm?
Hans Baur överlevde kriget och var Sovjetunionens krigsfånge till -50 talet. han flög åt Lufthansa senare och dog först på -80 talet.
Hitler va väldigt få gånger utanför Tyskland och att flyga upp till FInland den här tiden va nog.. Men vad gör man när Mannerheim fyller 75 år och Hitler beundrade honom .
Och kolla på President Risto Ryti han har handen i fickan när han snackar med "den lilla sergeanten som Mannerheim sade nån gång om Hitler" för han blev endast sergeant i sin militäkarriär... Hö hö
 Lite hemlig va det att han skulle komma..


 Focke - Wulff Condor som var Hitlers flyg.. Förstördes 18-juni-1944 i en flygraid över Tempelhof flygplatsen. Med rätt sorts bränsletankar flög denna fast till New York.. Och som bombplan gjorde den mycket skada åt fartygstrafiken. Denna var inte bestyckad.

 Här fixar dom med branden och ..
Mercedes 770 Grosser som .... For till Svergie och sen till USA och "såldes som Hitlers bil" .. Nu är det en Bilsamlare där som äger den ( Fd General) Hitler gav Mannerheim tre Steyr 4 wd bilar som present.. Var dom är ? Hmmm
Den var med i Filmen Desert Fox alltså om Erwin Rommel .. ( 1951 kom  den )

----
Desert Fox 1951
Som sagt Mannerheims bil är med där i en biljakt...

----
Årsdagen till han här diktatorns död ... Borde firas ju eller ? Finns få människor som slår Hitler i att döda men han här och Mao kunde det dom...Det va den 5 mars det som jag va på Allt för sjön som va den högtidliga dagen.. Han hära så fick ju nästan på nöten av lilla Finland ju. Ett exempel är Brewster flyget Finland hade som inte va bra alls men ända vanns flygstrider med 38-1 alltså 38 fiendeplan nere mot ett med en Brewster .... Det här är världsrekord som inte många vet :)
Finland fick ju sen Messerschmittar och då jäävl... ( Finlands flygvapen fyller 100 år i år )

----
Nåjaa avsluta me en ledsen flicka..... En mäktig granne
---
Brester då...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar