fredag 12 oktober 2018

2018-10-12 Mosse pickisen från -80 talet..

Alltså, jag kan ha lite fel men storyn går så här. Ett gäng finska glada pojkar skulle på Midsummer Rock and Drag i Virtasalmi. Dom åkte helikopter dit... Joo de va Sleepy Sleepers gänget - Leningrad Cowboys och en av dom kunde inte hänga med just när de åktes iväg.
Han tog en Mosse pickis röd som endel sade då att han köpte på en bilhandel - körde upp till Virtasalmi och kom lite senare.... Fest o partyt va igång redan. Ett annat gäng hade slängt i bastulava o bastuspis in i en lada... O den kunde köras. Dom åkte runt området o bastade och hade kul.
Mosse gänget kom på den brillianta iden att vi kör dragrace mot den där vi. Mendå måste vi pimpa Mossen ? Hmm Tjära o fjädrar o beck fick dom fram nånstans ifrån.
Sagt och gjort ... Snygg blev den och dragracet gjordes två gånger en gång backandes. Mossen förlorade båda gångerna... Nåjaa Mosse gänget tyckte fan oxo... Men kom på att dom skulle fixa världens snabbaste Mosse, hmm kopplade den till Helikoptern och lyfte upp den till 402 meter vilken är racebanan och vips släppte ner den i en sandgrop och tiden för de har jag inte. Men snabb va Mossen..
Här är den i orginal Mossen....
 Löv, fjädrar på svart beck/tjära/färg i Virtasalmi före dragrace...
 Dragrace bakåt mot "Bastu Ladan" jo basun rykte och var varm och jag tror de satt nån där inne naken och badade oxo.. Så Mossen va INTE snabb..
 Kopplas till Helikoptern görs den där Mossen..
Lite Vietnam helikopter är de fast röd... o vit.. Fränt eller hur..
Och sen här nedanför en bild från en Mosse fabrik i Sovjet..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar