lördag 6 april 2013

2013-04-06 Dahlmansvägen Rapport

Det upprätthållits vinter trafik på Dahlmansvägen i Vestanträsk. Vinter trafiken har underhållits av en Avant som har framförts av "wannabee" bonden som inte har "nåt" att göra med hästhö och vatten leveranser till hagar och stall denna vinter, så tid till denna tidskrävande uppgift gick att få igenom efter en ansökan. Dahlmansvägen är i behov av lite sand och det skall skickas offert till en grus leverantör och höra om möjligheten att få detta utfört. Förutsättningarna är att inte kostnader uppkommer till denna åtgärd, och att arbetet utföres av ovan nämnda Avant. Ett önskemål om gatubelysning har inkommit till väglaget från en instans.
Dahlmansvägens gatubelysning som har önskas bordlades till nästa möte i väglaget. En utredning har startats på den tekniska sidan och en preliminär skiss på en framtida dragning skulle tagas fram för beredning. Något B5 stöd från Eu kommer inte att betalas ut till detta då det betraktas som onödigt lyx. Och landskapet har visat sej ovillig att stödja projektet. Landskapets trafik avdelning tycker att hunden Gunvald och hans hundförare "wannabee" bonden kan gå med pannlampa, för att citera ansvarig minister- det duger nog med pannlampa åt "han" dära "wannabeen". Och att den riktiga bonden kan ju tända sina extraljus som han förfogar över och har monterade på sin bil. Eventuellt måste belysnings funktionen testas.
Under tiden så uppmanas trafikanter att framföra sina fordon i yttersta försiktighet. Hastighetsbegränsningen bestäms till 50 kilometer i timmen och någon vägtull station för vilsekomna Vandö bor är inte aktuell just nu, men det kanske är skäl att återkomma till detta i senare skede.
Beslutades att trafik tillståndet som gäller Dahlmans vägen i Vestanträsk gäller i ett år.
Och Dahlmansvägens status har sänkts ett pinnhål av kreditvärdighets byrån Ikämötyk and Oppes på grund av bristande trafik täthet. Endast en och annan "hundskit" syntes vid eden okulära besiktningen som gjordes idag. Och ett par av hundskitarna kunde härledas till en stor hund vid namn Nizze, det fanns tydliga spår av det där. En av ledamöterna framförde önskemål om att flytta vägen och det togs till remisstänkande och protokoll fördes.
När nästa möte är kunde orföranden inte säga utan han mummmlade osammanhängande...........

Vi den här platsen såg besiktaren Gunvald en vit hare vilken som måste jagas en liten bit med ingen framgång alls...

Besiktaren Gunvald konstaterade att pinka in reviret är riktigt bra här under El linjen.

Det är här som väglaget inte kommer överens... Vad gör vägen här på grannens mark. Inkorporering kallas det och kommer att tas upp i protokoll vid nästa möte och lyftas upp i prioriteten där . Denna fråga måste lösas snarast.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar